Zit je verveeld met een wespennest? Tijdens de zomermaanden krijgt de brandweer heel wat aanvragen voor het vernietigen van wespennesten. Om de aanvragen vlotter te laten verlopen, werd een digitaal wespenloket op de website van de brandweerzone Kempen aangemaakt. Dit loket zorgt ervoor dat je je gegevens de klok rond zelf correct kan ingeven. Zit je dus verveeld met een wespennest en wil je dat de brandweer langskomt? Ga dan naar www.brandweerzonekempen.be. Klik vervolgens op 'aanvraag wespenbestrijding' en vul de gevraagde gegevens in. Je ontvangt steeds een bevestigingsmailtje. Is het voor jou echt niet mogelijk om via de website te werken? Bel dan op het wespennummer 014 56 69 90.

Een wespenbestrijding kost 25 euro. Moet hetzelfde nest na een paar dagen een tweede keer bestreden worden? Dan gebeurt dit gratis als je de brandweer binnen de zeven dagen na de eerste bestrijding op de hoogte brengt.
Bij elke wespenbestrijding ontvang je het 'infodocument bij het verdelgen van wespennesten'. Hou dit document minstens zeven dagen bij, voor het geval dat de brandweer een tweede keer moet langskomen. Vanaf dit jaar moet je onmiddellijk met de bankkaart betalen. Slechts in uitzonderlijke gevallen kan het nog met een factuur.
meer info: www.brandweerzonekempen.be

Infomarkten Geel 2030
Geel herziet het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS). Ook jij kan je mening en ideeën kenbaar maken. De laatste infomarkt vindt plaats op 28 juni in parochiecentrum Holvenia in Holven van 14 tot 21u. Alle informatie rond het structuurplan is online te vinden op http://structuurplan.geel.be. Je kan online reageren op de voorstellen voor jouw dorp of eigen ideeën posten op http://geel.citizenlab.co.
meer info: cel stadsontwikkeling, 014 56 60 80, stadsontwikkeling@geel.be

Streekproducten- en ambachtenmarkt
Na een schitterende start op 25 mei zijn ze al aan de tweede editie van de streekproducten- en ambachtenmarkt toe. Op woensdag 29 juni kan je tussen 18u en 22u op de Markt opnieuw proeven van streeklekkers en kennismaken met lokale ambachten. Bovendien is er extra muzikaal amusement. Blijf op de hoogte via facebook/Streekproducten- en ambachtenmarkt Geel.

Werkzaamheden in Elsum
Op 20 juni is Pidpa gestart met de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding tussen Elsum 148 en 180. Die werken zullen vermoedelijk duren tot eind juli. Vanaf 2 augustus start de aannemer van de stad met het vernieuwen van de stoep langs de even zijde. Ook de goot en boordstenen worden vernieuwd. Aan de rijweg zelf wordt niets gedaan. Gedurende deze werken wordt er een enkelrichting ingevoerd tussen Valkenborch en Rauwelkoven.

Geelse Kunstacademie stelt afstudeerprojecten tentoon in De Halle
De laatstejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Kunst stellen hun afstudeerprojecten voor het eerst tentoon in De Halle, de exporuimte van cultuurcentrum De Werft. Er is werk te zien van de ateliers tekenkunst, schilderkunst, keramiek, digitale en beeldende vorming.

Behalve in de Halle (Markt 1) is er ook in de Kunstacademie en de Schuur (Kollegestraat 118) en op het Sint-Dimpnaplein 16 het knapste werk te zien van alle leerlingen: jong en oud, eerstejaars en gevorderden, twee- en driedimensionaal werk ... allemaal naast en doorheen elkaar.
Iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De locaties zijn open op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 10 tot 17u en maandag 27 en dinsdag 28 juni van 14 tot 20u. Vrijdag 24 juni vindt de vernissage plaats om 20u in De Halle.

Sociale dienst en dienst gelijke kansen gesloten op 24 juni
Op vrijdag 24 juni zijn de sociale dienst (ook de Minder Mobielen Centrale) en de dienst gelijke kansen gesloten wegens een teambuildingsdag. Het dienstencentrum Luysterbos is wel open.

Proevertjesmarkt
Op 28 juni kan je tijdens de dinsdagmarkt smullen van allerlei proevertjes. Ook de niet-voedingskramen bieden een hapje aan voor elke klant. De Mexicaanse muziekband 'Los Kamer' zorgt voor een zuiderse sfeer.

Geel Zomert! uit de startblokken
Alle vrijdagen in de zomervakantie kan je vanaf 20.30u zomaar een gratis concert beleven in de prachtige tuin van jeugdcentrum De Bogaard. Veel ambiance, straffe podiumacts, keigoede muzikanten, een ongekende variatie aan muziekstijlen, covers om van te snoepen, talent uit Geel en omgeving ... Het is er allemaal. Ook voor de kleinsten is Geel Zomert! een feest.

De ene week is er een springkasteel, de andere week tovert een clown de grappigste ballonfiguurtjes tevoorschijn en altijd is er volop tijd en ruimte om met de vriendjes veel pret te beleven.
Voor de tiende editie dit jaar bijt coverband Women On Top de spits af op 1 juli. Verwacht je aan 'the best of female pop & rock', met iconische, straffe madammen à la Blondie, Grace Jones, Patti Smith, Annie Lennox, Amy Winehouse, Adele, Anouk, Pink ... tot Lady Gaga.